Geschiedenis

Geschiedenis:

In de beginjaren van de Snoekengeschiedenis was men er in geslaagd om een jeugdafdeling op te richten, helaas was deze ook weer snel ter ziele gegaan.

In 2011 werd er dan toch weer een voorzichtige stap richting jeugd gemaakt, 2 Prinsesjes kwamen Prins Fon 1e vergezellen. Michelle Puts en Dewi Verheezen waren een wonderschone aanvulling op het geheel.

In 2012 was het dan toch weer zover. Een nieuwe jeugdafdeling werd opgericht. Bij toeval werd een Jeugd Grwootste Boer ontdekt, die perfect Wjeeldrechts dialect sprak. Zijn naam: Wouter Hopmans, die het zelfs nog zo ver schopte dat hij samen met de bekende tonpraoter, d’n Teun, een optreden had in de Maagd in Bergen op Zoom. Zijn maatje Jesse Kuijlen zou later Prins worden, maar eerst mocht Jesse als Markies door het Carnavalsleven gaan, waarna hij het volgende jaar Prins zou worden. Natuurlijk was er ook een Nar, die ook de uitstraling had van een Nar en altijd een lachend gezicht had, zijn naam; Pim Pijnen. Vervolgens werd er ook een wetsdienaar gevonden in de persoon van Emiel van Elzakker, die na zijn eerste jaar al werd vervangen door Tijn Kuijlen

Ook de jeugd was en is nog steeds aan veranderingen onderhevig. Prins Jesse werd na een tweetal jaren vervangen door Prins Martijn Borremans. Nar Pim hing vervolgens ook zijn Narrenkap aan de wilgen en Djeno Verheezen werd als tussennar bereid gevonden om deze functie geweldig waar te nemen.

2015 nam Jeugd Grwootste Boer Wouter met een geweldig optreden tijdens de Boerenmaaltijd afscheid van de Snoeken en ging zich richten op zijn wielerloopbaan. Een opvolger werd gelukkig snel gevonden. Jamai Pals, trok het Jeugd Grwootste Boerpakje aan en werd Grwootste Jeugdboer Maoj.

Garde Tijn werd in 2016 vervangen door Garde Robin Loonis. We kregen een jeugdboer erbij in de persoon van Max Borremans

Overigens promoveerde de Prinsesjes Dewi en Michelle naar de functie van Hofdame. Hun opvolgers werden Prinses Fleur Hopmans en Prinses Mirthe Kuijlen, weer twee prachtmeiden. Na een paar jaar waren ze de rol van Prinsesjes ontgroeid en was het tijd voor nieuw bloed.

Seizoen 2016-2017 zat dus vol verrassingen en veranderingen. Prinsesjes in dit seizoen zijn Prinses Kaylee Akkerman en Prinses Lana Ruiter. Ook een nieuwe Jeugdnar werd ontdekt in de persoon van Nina van Oevelen, zus van Grote Nar Crammerke.

Natuurlijk hebben we ook Jeugdboeren en wel Max Borremans en Roel Nooij, die echt een versterking zijn voor de Jeugdploeg. Zo is voorlopig onze toekomst weer verzekerd.