2010 – 2019

2010: Leut is top(z)onder kurk of dop.

Voor de leden van de Boerenploeg een carnaval voor meer dan de helft in een nieuw jasje. Het allereerste jaar voor de nieuwe Hoogheid Prins Fon 1 (Fon van Zunderd). Uiteraard met raad en daad bijgestaan door de nieuwe Grootste Boer Peejke (René v/d Bergh). Garde Looike en Nar Ratske mochten op stap en aan de zwier met deze twee nieuwe giganten. De snoeken hebben op dat gebied zeker intern een goed jaar gedraaid.

Helaas moest er door de 70opgekomen gladheid op zaterdagmorgen worden besloten de intocht niet te rijden met de prinsenwagen. De veiligheid was op de bult richting Nieuweweg niet te waarborgen. Het bestuur heeft daarom uit punt van veiligheid deze beslissing genomen i.s.m. Leve de Leut. De intocht verliep tot het einde goed. zelfs de spuit was werkend te zien en er was een onbekende groep die zich aangemeld had om de intocht iets anders te laten verlopen dan gepland was. Prins Fon  kwam samen met Ratske op de trekkerkap Wjeeldrecht in rijden. Echter had Grootste Boer Peejke eerst de weg vrij getennist met doppen en kurken zodat Wjeeldrecht bezaaid lag met kurk en dop. Na aankomst werd de top 4 door de onbekende groep gegijzeld, bij bekendmaking van de groep 73bleken het de vrouwen van de snoeken te zijn. Hun eis was dat zij meer inspraak kregen en Prins Fon geeft daar graag gehoor aan. Zij gaan dan deze carnaval ook in het nieuw gekleed. Na het welkomstwoord door Pim Meeuwisse en de sleutel overdracht, kon de Snoek worden gehesen. De grootste Boer kon overgaan tot het voorlezen van zijn 11 gebooije en de snoeken hadden onder leiding van prins Fon 1 de leiding over Wjeeldrecht. Even later heeft de top 4 een toneelstuk opgevoerd in het MFC Kloosterhof, waar helaas de geluidstechniek hen in de steek liet. De snoeken hopen dan ook dat dit een volgend jaar beter is geregeld. De top 4 zag hun repetitie van maanden in rook opgaan. Vervolgens kon het Leutfeest losbarsten en zijn de snoeken het feestgedruis in gegaan.

565758

Diverse bals werden bezocht. Zowel het Bokkerijdersbal op zaterdag als het drukke Wjeelbal op zondag van Ier Eddut. Op carnavalsmaandag was het de dag van de grote optocht. Het sneeuwde lichtelijk, wat door Nar Ratske werd betiteld als vloeibare confetti i.p.v. sneeuw. De optocht werd voor de achtste maal gewonnen door Bc de papegaai die voor de elfde maal in de B categorie reden met hun wagen “Ik hou van Holland”. In de A categorie ging Bc de Kooi met de eerste prijs aan de haal. En Bc leve de Leut was dit jaar de prinsenwagen met hun grote wjeel slee. De boerenploeg en top 4 kunnen terug kijken op een geslaagd 2010. De bevolking wist zich weer in grote getale te vinden in het motto en deed hier goed aan mee. Speciale dank nog aan R. Aarden die dit jaar wederom het insigne heeft ontworpen.

2011: Gooi d´ok een lijntje uit”  Insigne ontwerper60 Rien Aarden.

Het jaar van het eerste gezamenlijke prinsenbal, zowel de “ Sanegeit” als de “Grensneuzen” wisten hun weg te vinden naar de huijbergseweg bij Cafe zaal In de zon.  Ook het jaar dat de vier kernen van de gemeente Woensdrecht hun samenwerkingsverband ondertekende. Door middel van samenwerking zullen de gevestigde vier stichtingen dan ook hun schouders eronder zetten door middel van gezamenlijke organisaties. Het prinsenbal was hiervoor dan ook de aftrap.

62

Zichtbaar aangedaan was wel onze Nar Ratske. Deze had de beslissing genomen om na 11 jaar trouwe dienst zijn groen gele pakske aan de wilgen te hangen, voor hem een mijlpaal. De Snoeken hadden door middel van een66 werkgroep en Cafe zaal de Boulevard een bijzondere receptie in elkaar gezet. Dit jaar was ook het jaar van het 33 jarig bestaan van de Boys van “Ier Eddut” nogmaals proficiat we hebben er een leuk feestje van kunnen zowel op de receptie als tijdens jullie wjeelbal.  Om in de woorden van Ratske te blijven; ‘in één woord geweldig’, zoals de rest van de carnaval dit jaar dan ook is verlopen. Zoals van te voren al gezegd, het zal er één worden met een lach en een traan. Op verschillende punten is dat ook gebeurd. De Intocht  eindigde dan ook zoals Ratske 11 jaar is begonnen, toen werd deze vanaf het gemeentehuis de straat opgezet nu dan andersom.63

De optocht was weer groots te noemen en werd perfect in beeld gebracht door ABG/TV . Dit jaar mochten prins Fon, Nar Ratske, en de 2 prinsessen Dewi  en Michelle op een prachtig gebouwde wagen staan van BC de Kooi. K.S. De Snoeken kan terug kijken op een geslaagde carnaval van 2011. Nar Ratske dankt zijn zoon Djeno voor de ingestudeerde trommuziek.64

 
2012: “Wa D’un plaotje”
Dit was een jaar met ups en downs. Grwootste Boer Peejke besloot om na zijn tweede jaar zijn deftige hoed, wandelstok en koffer aan de wilgen te hangen. Gelukkig stond er een echte Grwootste Boer op, die letterlijk en figuurlijk boven alles en iedereen uitstak. Theo Verboven, onze secretaris, besloot de stap te zetten naar het podium van de Top 4 en werd Grwootste Boer Theodoor! Natuurlijk werd hij op 11 -11 bekend gesteld en kwam uit een grote doos, de grwootste die we konden vinden, tevoorschijn. Dit tot verrassing van velen. De 4-kernenovereenkomst werpt zijn vruchten af in 2012. Naast een gezamenlijk Prinsenbal (3 kernen) wordt er ook een gehandicaptenbal gepland voor 2012, te organiseren door Ossendrecht.65

Kort na 11-11-11 kregen we onaangenaam nieuws. René v.d. Bergh gaf te kennen dat hij ermee ging stoppen. Ook Peter Huijgen koos voor zijn gezondheid en besloot een stap terug te doen. Gelukkig liet hij weten dat hij wel wilde doorgaan met het Wjeelnuuws, de CD en de website.

Wat zeker vermeld moet worden is de recordtijd waarin advertenties voor het Wjeelnuuws zijn opgehaald en tevens de hoogte van het bedrag wat hiervoor is opgehaald. Het Wjeelnuuws is hierdoor weer gered en kan dus weer worden aangeboden, in de volle 24 pagina´s, aan de inwoners van Wjeeldrecht.

Een aangename verrassing was wel dat we het eerste vrouwelijk lid in de boerenploeg mochten verwelkomen, dit was Wendy Driessens. Dit maakte wel dat de vergaderingen minder gevuld waren met ongewenste gassen. Wat duidelijk een verbetering was.

De pechvogel dit jaar was wel Hans, die het ene ziekenhuisverblijf na het andere afwisselde met zijn Astma-aanvallen, alsmede een flinke longontsteking was zijn deel. We hopen dan ook dat hij met Carnaval toch weer er bovenop is, maar dat is koffiedik kijken.2012

Weer kwam er een taak bij en dat was helpen op het Brabants Walfestival, langzaam maar zeker waren we echt een volledig jaar met KS de Snoeken bezig.

De aanloop naar Carnaval 2012 ging toch ook met verrassingen. We kregen er een jeugd Top 4 bij, in de personen van Wouter Hopmans (Grwootste Boer), Emiel van Elzakker (Garde), Pim Pijnen (Nar) en tenslotte Jesse Kuijlen (Markies). Dit pakte zeer goed uit en menigen was enthousiast omtrent dit initiatief. Nu maar hopen dat dit ook stand blijft houden.

Het Prinsenbal was dit jaar in Huijbergen en mag zeker gezellig genoemd worden. Met de bus van Peter Geers werden we er naar toe gebracht en ook weer opgehaald.

Het leek wel of de duivel ermee speelde, maar weer gaven 2 vrij nieuwe leden te kennen om een andere keuze te maken dan KS de Snoeken, weer een verlies van 2 leden

optocht 2012De Boerenmaaltijd stond in het teken van het gemengde Boeren/Prinsenpraatje, dat voor de eerste keer werd gepresenteerd. Ook dit is nog eventjes wennen, maar de reacties waren over het algemeen niet slecht te noemen. De rest van de Carnaval verliep redelijk tot goed. Wel dient vermeld te worden dat Hans (onze Rats) de hele Carnaval aan zijn rolstoel was gekluisterd, wat eigenlijk een beetje zijn schaduw vooruitwierp naar een mindere periode voor Hans, waarin hij tenslotte in Davos belandde. Via Davos belandde hij weer in Bergen op Zoom in het ziekenhuis, waarna hij vervolgens in Amsterdam nabij zijn favoriete Stadion kwam te liggen.

Het Waogetjes kijken en het bal van Ier Eddut waren dit jaar echt de hoogtepunten en waren beregezellig.

De jeugd Top 4 had het prima gedaan dit jaar, evenals de Prinsesjes, die de jeugdploeg kwamen verfraaien met hun stralende lach en vooral bijzondere dansjes.

Boer Johan ging dit jaar, helaas ook de ziekenboeg in, dat kon er ook nog wel bij.

Intussen waren de voorbereidingen begonnen voor het Wjeeldrechts Dikteej, dat voor de eerste keer in 2013 gehouden zal worden.

2013: “Wjeeldrecht in beweging”

Carnaval 2013, het jaar van de jeugd! Na een zeer intensieve voorbereiding kon de Carnaval van 2013 beginnen. Het Wjeeldrechts Dikteej, dat voor de eerste keer in het Kloosterhof werd gehouden, was gelijk een succes. Trotse winnaar van dit Dikteej was Ad Borremans, die volgend jaar de wisselbeker mag verdedigen. Vooral de Snoekenvrouwen scoorden allemaal hoog. Duidelijk is dat de vrouwkes het dialect misschien wel beter beheersen dan de mannelijke tegenhangers.

gr boer 2013Een groot succes waren de jeugdleden, die in compleet nieuwe kleding deze Carnaval mochten inwijden. Zelfs een filmpje werd gemaakt om de jeugd te introduceren, waarbij Grwootste Boer Theodoor de hoofdrol mocht vertolken. Ook het Prinsenbal in Putte was er eentje om in te lijsten, wat hebben we genoten van onze Nar Juintje en het briljante toneelspel van Boer Brul. Nieuw van opzet was het Snoekskes Kinderspektakel, waarbij er toch weer iets meer volk was opgekomen dan voorgaande jaren.

optocht 2013 2Helaas hadden we ook tegenslagen te verwerken. Hans Verheezen, onze Rats, moest voor de Carnaval al afreizen naar het Astmacentrum in Davos, waardoor een drijvende kracht wegviel, wat de druk op de overige actieve leden deed toenemen. Ook een tegenslag was het terugtrekken van de Hofkapel, niet zo lang voor de Carnaval, echter met behulp van Ier Eddut en Ut Nuk, konden we met wat lapwerk, toch voor de dag komen.

spuit2013

Duidelijk was dat deze Carnaval mede door de spontaniteit van de jeugdleden, met nieuwe Prinsesjes Fleur en Mirthe, Jeugdgarde Tijn en niet te vergeten de in hun nieuwe functie van Hofdames, Michelle en Dewi, deze Carnaval een zeer groot succes werd. Jeugd Prins Jesse 1, jeugd Grwootste Boer Wouter en die geweldige jeugdnar Pimmeke, tezamen met hun nieuwe kompaan Jeugdgarde Tijn, gingen steeds voorop in de strijd. Ook gaat er een groot compliment uit naar onze Hof Coutiere Wies Cleiren, die alle pakken voor de jeugd produceerde. Kortom, een Carnaval om in te lijsten!prinsenwaoge 2013

2014: “Bekek ‘t van alle kaante”.

Een topjaar! De toon werd al tijdens een vernieuwde 11/11 viering gezet. Geen lange toneelstukjes meer, maar een grappig filmpje met een perfect getimede opkomst van onze top 4, die deze carnaval weer hetzelfde gebleven is.

De bals en evenementen voorafgaand aan de carnaval waren, op een paar na, allemaal zeer geslaagd en gezellig. Echter moeten we concluderen dat we van sommige bals afscheid moeten gaan nemen omdat er te weinig animo voor is. Maar dit opent ook weer deuren voor volgend jaar, waarin we weer wat nieuws gaan proberen.

bokkerijdersbal1

De carnaval was dit jaar zeer geslaagd. Er zijn natuurlijk altijd minpunten, maar er was veel vooruitgang t.o.v. vorig jaar. Ik noem hierbij bijv. de intocht (ondanks de regen dweilen en polonaises door de Raadhuisstraat) en de kerkdienst die zeer goed verliepintocht1!boerenmaaltijd2

 

 
Het mooiste aan de carnaval dit jaar was de saamhorigheid binnen de groep, een groep die steeds groter begint te worden. Een teken dat we op de goede weg zijn! Tijdens de bals was het gezellig druk en de vloer was continu bezet met een feestende menigte.

Ook de optocht was weer een juweeltje! Veel mooie en grote wagens. Prins Fon, Nar Juintje en de Ofdames hebben zelfs een ware ballonvaart meegemaakt in de prachtige prinsenwagen van BC de Kooi.

intocht2

2015: “‘T is ier Sport en Spel”

Een leuke en sportieve carnaval die vooral in het teken stond van het afscheid van jeugd grwootste boer Wouter en onze nieuwe nar Pepino. Op geheel eigen wijze kreeg Wouter voor de laatste keer de lachers op de hand met zijn hilarische praatjes. Vooral tijdens de boeren maaltijd, geweldig!

Ook de gemeente speelde dit jaar goed in op het motto. De aanwezige wethouders en burgermeester kwamen af en toe scherp uit de hoek en lieten onze top 4 soms flink zweten (bijna dan ;)), onze nar, die ondanks dit ook een prima eerste jaar kende, haalde zelfs een nat pak.

De optocht was misschien wel het echte hoogtepunt van carnaval 2015; schitterende wagens, lekker weer en ontzettend veel volk langs de kanten. Daar gaat een snoekenhart toch wel wat harder van kloppen.

Wat als laatste natuurlijk ook genoemd moet worden is dat ons snoekske eindelijk weer een mooi plekje heeft gekregen, op het nieuwe Raadhuisplein.

20150214_145713

2016: “Wa d’n Sjoow” 

een jaar om niet snel te vergeten. De aanloop naar de Carnaval was mede door ons fantastisch jubileumfeest, best succesvol. We waren voor de eerste keer naar het Bakkes Vol Festival van Stikleutig geweest en dit was zo goed bevallen, dat we bijna zelf het licht daar uit moesten doen. Dit kon je met recht, een stukje relatiemanagement noemen. Ook de bezoeken aan Mastepinnelaand, jubileum van Prins Erik 1 gelijker tijd met het bezoek aan het Sanegat in verband met hun jubileum, hebben de relaties met de clubs in onze nabijheid echt versterkt.

IMG-20160530-WA0004[1]

Bezoek aan de Sleuteldragersborrel in ’s-Hertogenbosch, tv opname van Prinsencafé bij de Zuid-West tv, alles ging crescendo. Niets leek een geweldig jubileumjaar in de weg te staan. Zelf hadden we een heel druk bezocht jubileumfeest vanwege ons 55-jarige bestaan, waar Prins Fon 1 in het zonnetje werd gezet met de eervolle onderscheiding van Erelid.

IMG-20160530-WA0006[1]IMG-20160530-WA0005[1]

Tijdens de Boerenmaaltijd werden er voor het eerst onderscheidingen uitgereikt door de Grwootste Boer Theodoor, dit aan Boer Nellus, voor al zijn jaren inzet. Prins Fon reikte een onderscheiding uit aan Femke Borremans, die de verbouwing van onze Schooiwagen voor haar rekening had genomen en dit mede door hulp van haar hele familie en bereidwillige Snoeken(vrouwen) dit tot een geweldig einde had gebracht.

Maar wat een Gouden jaar leek te worden, kreeg plotseling een zwart randje door het stoppen van Nar Pepino. Gelukkig konden we hiervoor snel een goede opvolger vinden in de persoon van Marc van Oevelen, met als tussenpauze onze Jeugdnar Fratske (Djeno Verheezen), die de redder in nood was tijdens de intocht op zaterdag. Geweldig van dat manneke! Zonder dat iemand buiten onze Stichting het had gemerkt, ging alles gewoon door. Wat een flexibiliteit van onze Stichting werd hier getoond.

IMG-20160530-WA0008[1]

Juist toen alles weer goed ging, sloeg weer het noodlot toe in de vorm van stormweer en de optocht op maandag werd afgelast, wat overigens een verstandig en goed besluit was. Hiervoor in de plaats werd in “no time” een dweiltocht georganiseerd en was er een fantastische samenwerking tussen de dweilbands en onze Stichting. De optocht werd uitgesteld, maar op de dag dat de optocht zou worden gehouden waren weer de weergoden die roet in het eten gooiden en wederom afgelast!  Hiermee behaalden we wel landelijk nieuws, maar niemand was daar echt blij mee!

IMG-20160530-WA0007[1]

Maar vol goede moed gaan we het Carnavalsseizoen 2017 in. De ruggen worden gerecht, borst vooruit! We gaan er weer voor, niets houdt KS de Snoeken tegen!

2017: ‘In geure en kleure’

Het Carnavalsjaar met een lach en een traan. Voordat de Carnaval goed en wel begonnen was, moest onze Grwootste Boer Theodoor onder het mes, voor een bepaald niet misselijke operatie. Gelukkig hadden we voor de echte noodgevallen hiervoor, onze Nellus als stand in. Voor de overige zaken hadden we “slechts”de overige Top 3. Ook ons ASP Rats (Hans Verheezen) was vaak verhinderd door zijn ziekte. Boer Johan Cleeren lag er ook al snel uit, na een operatie aan zijn knie. Zo werd spoeling steeds dunner. Maar door intensievere samenwerking konden we dit grotendeels allemaal opvangen.

De Hofdames werden extra in het zonnetje gezet, door ze Erelid te maken, wat dan ook dik verdiend was. Helaas kan Hofdame Michelle, vanwege haar studie, het fenomeen Hofdame, niet meer vervullen. Ook Mariëlla Wouts en Marc Sebrechts, beiden 11 jaar lid van de Stichting Wjeedrecht werden tot Erelid benoemd voor hun verdienste voor wat betreft Carnaval. Bob van Pul werd geëerd als 11-jarig lid bij de Stichting. Het Wjeeldrechts Dikteej verliep fantastisch met een stijgend aantal deelnemers. De Boerenmaaltijd was een van de drukste ooit.  De Kinderbals lieten toch ook zien dat er nog steeds Carnaval leeft onder de jeugd, dus reden genoeg om te zeggen dat deze Carnaval een hele goede was.

Gelukkig ging dit jaar de optocht wel door, al hing dit wel weer aan een zijden draadje. Maar de weergoden waren ons weer niet gunstig gezind en de woeste regenvlagen teisterden de deelnemers en de wagens. De maandagavond was er eentje om in te lijsten, zo gezellig als het was en de afsluiting op dinsdag  was als vanouds, gezellig.

De jeugd deed het ook fantastisch en vielen op door hun saamhorigheid en de beleving op de vloer, bij de diverse bals, waarbij ze aanwezig waren. Mede is dit te danken aan ons nieuwe beleid met de jeugd, met 1 jeugd coördinatrice, Karin, geholpen door onze kersverse Boerin Jolanda van Oevelen en hand en span diensten verlenende Boerin Nathalie Verboven.

Maar ook dit jaar hebben we een paar Boeren die vanwege privé omstandigheden een stap terug moeten doen. Remy, vanwege zijn drukke werkzaamheden en aanstaande vaderschap heeft laten weten nog slechts als “vriend van de Snoeken” door te kunnen gaan en Sebastian doet ook een forse stap terug vanwege zijn drukke baan en omdat hij zijn familie meer aandacht wil kunnen geven op dit moment.

Alles bij elkaar konden we zeggen dat Carnaval 2017 een hele goede was, dit ondanks alle tegenslagen die overwonnen moesten worden. De complimenten gaan uit naar de hele ploeg en de partners hiervan, die door hun tomeloze enthousiasme, deze Carnaval hebben gedragen.

Met ons nieuwe motto: ’t is belle gebaoze” luiden we het nieuwe Carnavalsjaar al weer in en laten we dan hopen dat al onze mensen weer op de been zijn. Op naar 2018.

2018: ‘T is belle geblaoze’

Bellen Blaozend Carnaval 2018.

Het motto ‘t is belle geblaoze, was een schot in de roos! Alles klopte hieraan. Bruikbaar voor het liedje, evenals het insigne. Maar vooral bruikbaar voor de optochten. De Schooloptocht van de Brede School de Boemerang was een groot Belle Blaoze festival!

Dit jaar was ook de start van de vernieuwing van het Wallebal en hier is mede door KS de Snoeken heel veel effort in gestoken. Het Kinderspektakel was er weer eentje om je vingers bij af te likken en het Poffertjesbal was drukker dan ooit bezocht. Ond

ondanks dat er in vele plaatsen een neerwaartse trend is, v.w.b. Carnaval, zie je in Hoogerheide en Woensdrecht toch een lichte stijging. Toch een teken dat we op de goede weg zijn.

2018 stond ook in het teken van afscheid van onze Garde Looike de III. Looike kreeg dan ook een waardig afscheid. Het allermooiste van dit afscheid was, dat de opbrengst van dit zogenaamd afscheidsbal volledig geschonken werd aan onze, door ziekte volledig uitgeschakelde Rats, in het echt Hans Verheezen. Daarbij kwamen er ook nog eens, van alle kanten, spontane donaties. Hoe mooi kan het zijn. Hierbij hebben we eigenlijk aan de wieg gestaan van de Crowd Foundation, die daarna voor Hans werd opgezet. Een traplift was het doel en dat doel werd gehaald. Dit is een stukje saamhorigheid, waar we met zijn alle trots op mogen zijn.

Echter Hans was niet alleen in zijn ziekte. Ook moeder Corry werd overvallen door een wel heel vervelende ziekte, maar cijferde dit weg voor Hans. Ook Corry verdient natuurlijk de aandacht en wij hopen dan ook dat ze weer snel er bovenop komt. Jolanda van Corné kwam ook weer aan de buurt en belandde in het ziekenhuis voor een operatie. Alsof er nog niet genoeg leed was, brak er ook nog brand uit, thuis bij onze Jeugdgarde Robin. Kortom, veelal misère, in een tijd die gewoon leuk moet zijn, voor iedereen.

Gelukkig verliep de Carnaval 2018 heel voorspoedig en we kunnen dan ook terug kijken op een mooie Carnaval, ondanks de tegenslagen, die gedragen door saamhorigheid, allemaal overwonnen gaan worden.

We kijken alweer vooruit naar de Carnaval 2019, met het motto: “ We gaon in ’t net”! De zoektocht naar een nieuwe Garde is in volle gang. Over 7 maanden is het alweer zover. Maar eerst gaan we allemaal, heel verdiend, vakantie vieren. De accu is dan weer opgeladen voor een nieuw Carnavalsseizoen.

2019: het jaar dat we in ’t net gingen.

Een jaar met veel pieken en hier en daar een dal. Het eerste jaar van onze nieuwe Garde Loojke de 4e. Eveneens mochten we een mooie nieuwe Hofdame begroeten en wel Nina. Wjeeldrecht was een net dorp geworden, dus Loojke de 4e had gelukkig niet zo veel te doen.

Een nieuw fenomeen werd er gesignaleerd, “de Wjeelduvel”. In zijn eentje zorgde hij/zij ervoor dat het mooie beeldje van het Snoekske een plaatsje kreeg, midden op het plein bij het gemeentehuis. Daar was dan wel een klein beetje chantage voor nodig, maar toch….

11-11 bij ’t Klavertje werd redelijk bezocht en hier werd dan ook weer de gehele ploeg gepresenteerd. Ook de Jeugdorganisatie was er weer in geslaagd om een Jeugdploeg op de been te brengen, met zelfs een nieuwe Jeugdnar. Doran Pals mocht deze leuke rol vervullen.

Om 11 over 11 kwam de “oude Top 3” netjes in ’t net binnen. De Nieuwe Garde zat verstopt in een net. Het motto van 2019, “we gaon in ’t net” werd dus al gelijk goed afgebeeld. Natuurlijk werd het nieuwe liedje, met muziek van Anne Cornelissen en tekst van Frans Hoendervangers, gepresenteerd. Het begin van Carnaval 2019 was gemaakt.

Prinsenbal 2019 bij le Soleil was een hele goede en het was vooral gezellig. Het Kinderspektakelbal was een toppertje met de openbaring dat het Snoekske eindelijk kan praten. Een geweldig leuke film ging eraan vooraf, deze is te bekijken via de volgende link:

Snoekske Gaot Praote – De Film

Het mindervalidebal werd lekker bezocht en Putte heeft er een hele leuke en mooie middag van gemaakt. Met een speciaal optreden van Ed en Anita, die overigens werden gesponsord door de Snoeken en dat mag gerust gezegd worden. De opkomst bij het ouderenbal viel een beetje tegen, hier gaan we volgend jaar een toppertje van maken

Bij ‘t Wjeeldrechts Dikteej was een goede opkomst met een hele goede winnares uit ’t Krabbegat en wel: Brigit Bakx-Hermans.

Helaas werd Prins Fon, door ernstige privé omstandigheden genoodzaakt om vanaf het Wjeeldrechts Dikteej een forse stap achteruit te doen en de steek eventjes aan de willigen te hangen.

Gelukkig werd in Jeugdprins Martinus de 1e, een uitstekende waarnemer gevonden en ging alles gewoon door zoals ’t hoorde. Wallebal 2.0 was ook geslaagd en de moeite die hier door de organisatie was ingestoken, was niet tevergeefs geweest.

De Boerenmaaltijd op vrijdag voor de Carnaval was mede door Jeugdprins Martinus de 1e en een hele goede organisatie een succes.

De intocht begon met pech aan de Prinsenwagen en de tocht werd gedaan met een aggregaatwagen. Pas bij het gemeentehuis sloot Prins Fon weer aan om vervolgens Prins Martinus te belonen, met een oorkonde en een passende Prinselijke onderscheiding voor de uitstekende waarneming. Het was wethouder Lars van der Beek die het officiële gedeelte mocht doen en dan ook bergen met papiersnippers als beloning over hem heen kreeg.

De kerkdienst werd helaas niet al te best bezocht en hier moeten we nog een goede modus in vinden. Na de kerkdienst mocht Prins Martinus de 1e de honneurs weer waarnemen van Prins Fon, die nog niet toe was aan het feestgedruis.

Het poffertjesbal was heel druk bezocht en dit bal is toch eigenlijk steeds het hoogtepunt voor de kleintjes. Het Wjeelbal ’s avonds was weer beregezellig en Ier Eddut had ’t toch voor elkaar gekregen om dit bal weer “netjes” te laten verlopen.

Maandagmiddag, het hoogtepunt van de Wjeeldrechtse Carnaval, de optocht. Dit was wederom een hele mooie, met toch Prins Fon weer op de Prinsenwagen. Rijen dik stonden de mensen te kijken naar deze mooie optocht. De winnaar hiervan was de Papagaai, met een prachtige wagen.

’s Avond met het dweilen bleef het nog lang gezellig.

Dinsdag werd de jeugdafsluiting druk bezocht en het folderwerk op de scholen was niet voor niets geweest. De grote afsluiting was vrij slap en ook het afsluitingsbal was niet echt het bal dat we gewend waren. Dit is dus ook een verbeterpuntje.

Maar Carnaval 2019 is weer achter de rug en we gaan weer vooruit kijken naar Carnaval 2020, het laatste jaar van Prins Fon de 1e. We gaan er weer een mooi jaar van maken met ons leuke motto:

’t Ies nie te fielleme!