11-11 viering in Eetcafe de Herberg ‘t vervolg

Gisteren een hele gezellige 11-11 viering gehad in Eetcafe de Herberg ‘t vervolg. Na de vergadering en verkiezingen werden de genodigden ontvangen en was het tijd voor een lekkere oer Hollandsche Maaltijd.

20161111_202450 20161111_203011

Om 21:00 ging het cafe open voor publiek en werd het geleidelijk aan gezellig drukker! Iedereen kreeg bij binnenkomst een mooie kleurplaat en we hopen dat deze, met de carnaval, bij het bal van Ier Eddut, keurig in geure en kleure, wordt ingeleverd. Wie weet valt er nog een mooie prijs en eeuwige roem mee te winnen!

Niemand anders dan Merijn Klippel deed de presentatie van de avond en tussendoor zorgden de dweilbands ‘t Nuk me Niks en Ier Eddut voor een gezellige sfeer!

20161111_224340 20161111_222519

Rond 22:00 was het tijd voor de Kale N’Eed, waarbij de boeren weer op hun knieën de eed afleggen voor de Snoek en de carnaval, om er uiteraard weer een mooie en gezellige tijd van te maken!

Rond de klok van 11 was het dan eindelijk bijna tijd voor het hoogtepunt van de avond; de opkomst van de top 4. Van te voren werd er een enigszins geheimzinnig filmpje gedraaid waarbij onze top 4 van vorig jaar, al kijkend naar de bloemencorso, inspiratie opdoet voor de 11-11 viering.

Direct na het filmpje kwam de “nieuwe top 4”, vermomd en geurend naar de parfum en met hun eigen corsowagen, het cafe binnen. Na een polonaise maakte o.a. wethouder Hans de Waal onze nieuwe top vier bekend voor carnaval 2017!

20161111_232223

Hierna werd het ( al bekende) motto gepresenteerd en werden hier nieuwe insigne en de cd bekend gemaakt en natuurlijk de tekst van ons mooie nieuwe liedje!

20161111_23241820161111_23244220161111_232509

Al met al een zeer geslaagde 11-11 en wederom een leuk en toegankelijk motto waar iedereen iets mee kan! Wij kijken daarom zeer uit naar komende carnaval en gaan er met z’n allen weer een mooie en gezellige tijd van maken.

 

 

Verslag Snoekendagje, zaterdag 25 juni 2016

Eindelijk was het dan zover! Snoekendagje 2016 kon van start gaan! Verzamelen was het bij Herberg het Vervolg, alwaar we begonnen met de uitleg van de dag en een stukje geschiedenisles omtrent de Sluwe Reinaert de Vos, oftewel Reintje de Vos. Dit in het kader van de Vossenjacht , die dit keer met de fiets zou afgelegd worden.

De eerste opdracht was een groepsopdracht en allemaal verzamelden we ons bij ons Snoekenbeeldje op het Raedhuysplein. Hier werd een ode gebracht aan onze Snoek. Daarna kon de Fotopuzzelfietstocht beginnen. De start was richting WOK, alwaar de eerste verrassing op de diverse groepjes wachtte. Een visser zat daar op de groepjes te wachten en iedereen moest raden wie de visser was en echt niemand had dit goed geraden. Het was namelijk Karin die zich in een meesterlijke vermomming had gehesen. Wel diende hier nog een vraag beantwoord te worden en deze was, wat het echte beroep van Prins Joep 1, die vele jaren geleden de scepter zwaaide over Wjeeldrecht. Zijn beroep was brigadier/rechercheur, velen hadden dit toch goed.

IMG-20160626-WA0004[1]

De weg ging vervolgens over het Zandfort richting Wouwbaan en bij de bungalow van Dré en Annie Ackermans werd eventjes stilgestaan om de deelnemers te informeren over het feit dat onze Dré een bepaald niet lichte hartoperatie had ondergaan en er waren deelnemers bij die een bezoekje brachten aan Dré en Annie en zelfs bloemen overhandigden. Wat een geweldig gebaar! Tevens was er de vraag wie hier woonde en wat zijn functie was met Carnaval. Natuurlijk was dit Dré en zijn functie was Sjauffeur van de Grwootste Boert.

En voort ging de tocht wee, richting kerk van Hoogerheide. De volgende vraag werd hier weer afgevuurd op de deelnemers. Deze was: “Waarom er aan een kant van de kerktoren geen klok?
De kerktoren heeft maar drie wijzerplaten; de Woensdrechtse kant is ‘plaatloos’. De reden hiervan is niet gedocumenteerd, maar het verhaal doet de ronde dat, omdat Hoogerheide en Woensdrecht elkaar rond 1900, toen Hoogerheide zich kerkelijk van Woensdrecht afscheidde, niet goed lagen, Hoogerheide bewust aan de Woensdrechtse kant geen wijzerplaat had gemaakt om het buurdorp te pesten.

Le Soleil was de volgende stop, hier konden de dorstige kelen worden gesmeerd en was er de vraag, wie de zwerver was op het terras bij Le Soleil. Deze was toch wel goed herkenbaar en dit was niemand anders dan RATS, onze eigen Hans Verheezen.

IMG-20160626-WA0005[1]

Na een versnapering uit de pot van de commissie, ging het verder richting sportlaan, achter het zwembad langs, naar Dr. De Bruynlaan. Alhier popte de volgende vraag op: Bij Huisnr 26, wie woont hier, wat is zijn bijnaam en welk plein is er naar hem genoemd?
Was natuurlijk Lon van Zunderd, beter bekend als de Lonka en de naam van het plein is het Lonkaplein, bij METO.

De oversteek van de Putseweg werd gemaakt en de Dennenlaan werd ingegaan. Via via kwamen we op de Ossendrechtseweg en bij Calfven moest het paadje aan de rechterzijde worden ingegaan, dat uitkomt bij het bankje aan de Peerenberscheweg. Hier moest geraden worden welke persoon er op het bankje zat. Tot ieders verrassing, aangenaam of onaangenaam, werden er gymlessen gegeven door de duivel himself. Onder het Duivelse masker ging Fon schuil. Ook zijn bijnaam in dialect moest worden geraden, wat dus Fotte was. Na de groepslessen kon de weg weer worden voortgezet richting Café Calfven. De vraag hier was hoe de locatie heette. Café Calfven dus.

IMG-20160626-WA0003[1]

Richting de Bergstraat vervolgde de route zich en zo naar de Remise, alwaar de laatste vraag werd gesteld. Dit was echter een strikvraag, die eigenlijk alleen bekend was onder de echte kenners van de Remise. De vraag hoeveel bouwclubs zijn er op deze locatie, werd door iedereen fout beantwoord, want conform de oprichting van de Remise, moesten destijds alle clubs, gevestigd op de Remise, bouwclubs zijn. Dus officieel staan er 10 bouwclubs geregistreerd.

Het avondgedeelte bestond uit een overheerlijk bbq wat aangevuld kon worden met dranken, alcoholisch of non-alcoholisch.

20160625_210329[1]

20160625_190058[1]

Tijdens dit avondgebeuren werden er ook nog spelletjes gedaan die de eindstand van de dag zouden bepalen. Om er zomaar een paar op te noemen, watjes overbrengen met vaseline aan de neus, waarop het de bedoeling was dat het watje bleef plakken. Topertje hier was onze eigen Don Leo, die zijn neus vol snoof met vaseline. Waarbij het resultaat was, dat hij meer vaseline in zijn neus had dan erop. Maar petje af, dat hij hieraan wilde meedoen. En wat te denken van Frank Dingemans, die zo opging in de dit spel, dat hij een jaar lang geen gel meer in zijn haar hoeft te doen.

20160625_203200[1]

Bekers wegblazen met een ballon, waarbij er deelnemers waren die zowel van bozen als van onder gingen blazen door de druk die werd gezet. Het oer Hollandse rietjes mikken in een glas, ontbrak natuurlijk ook niet. Het tissue stuk voor stuk met 1 hand uit het doosje pakken, zorgde ervoor dat er WC papier voor een heel jaar was.

Een vrolijke, onderhoudende avond was het resultaat, gevuld met muziek. Zelf de polonaise werd nog even van stal gehaald.

Dan nog voor de statistieken de einduitslag:
1. groepje Remy/Sebastian/Ella en Suzanne met 21 punten
2. groepje de schooiers met 21 punten, die een barrage aan moesten gaan met de uiteindelijke nummer 1.
3. groepje Dingemans, Linda en Robin met 20 punten
4. groepje Leo en Corrie met 19 punten
5. groepje Zwanus (waarvan ik de betekenis nu maar niet zal zeggen), 19 punten

20160625_203205[1]

Al met al een zeer geslaagde dag en ik hoop van harte dat we volgend jaar een paar nieuwe organisatoren kunnen vinden, die van deze saamhorigheidsdag weer een leuke dag gaan maken.

Alle deelnemers van harte bedankt voor het laten slagen van deze Snoekendag!

Commissie Snoekendag 2016,
Karin
Hans
Fon

Optocht 21 februari – Bevestigd

Via het S.O.F. kunnen we nu officieel bevestigen dat de optocht van Wjeeldrecht op zondag 21 februari 2016 zal plaatsvinden. Inmiddels zijn de puntjes op de i gezet en kunnen we ervoor gaan. We zijn erg blij dat het S.O.F. deze optocht wederom organiseert.

Onderstaand vindt je de huidige informatie van de website:

Zondag 21 februari vindt de optocht van Wjeeldrecht plaats!

Inschrijven via de site is niet meer mogelijk.

Mocht je als enkeling, paren of kleine groep (3-9 personen) nog graag mee willen lopen, dan kun je vanaf 12.00 uur nog terecht in ‘t Blickvelt in Woensdrecht

Als je voor bovenstaande categorieen al ingeschreven bent, dan kun je je deelnamenummer vanaf 12.00 uur afhalen in ‘t Blickvelt in Woensdrecht. Opstellen kan vanaf 13.00 uur op het pleintje tegenover ‘t Blickvelt.

Voor de wagens en muziekgroepen en grote groepen (meer dan 9 personen) geldt dat je je kunt melden bij  ‘t Blickvelt in Woensdrecht. Daar ontvang je het deelnamenummer.

De reclamestoet vertrekt vanuit de Fortuinstraat om 13.30 uur en vervolgens zal de optocht vanaf het Col. Whitakerplein om 13.40 uur de reclamestoet volgen

De route is als volgt:

Start ter hoogte van ‘t Blickvelt in Woensdrecht, Dorpsstraat, Nieuweweg, Raadhuisstraat, Scheldeweg, Huijbergseweg tot aan het Kloosterhof (met uitzondering van een aantal bouwclubs)

Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats in het Kloosterhof.

Tot zondag en hopelijk nu met goed weer!

Optocht 21 februari

Nadat de optocht gisteren is afgelast vanwege de heftige wind en windstoten, is er besloten om de optocht te verschuiven. De optocht zal plaatsvinden op zondag 21 februari 2016. Nadere informatie zal nog volgen in de komende tijd.

Wjeeltocht vanmiddag

Vanmiddag ( maandag 8 februari 2016 ) is er de Wjeeltocht. Dit is een gezellige dweiltocht en we beginnen om 1330 bij ‘t Klavertje. Iedereen is welkom en laten we er een leutige middag van maken.

Het dweilen wordt mede mogelijk gemaakt door Ier Eddut, ‘t Nuk Me Niks en KS de Snoeken