Elluf elluf

Gisteren werd in het Klavertje, voor de 55e keer elluf elluf gevierd en dus voor de 55e keer de top 4 bekend gemaakt:

De top 4 voor carnaval 2016 is:

Prins Fon I

Nar Pepino

Grwootste boer Theodoor

Garde Lwooike d’n derde

Voor degenen die het “aankondigingsfilmpje” van onze top 4 nog een keer willen zien:

 

Intocht

Zaterdag rond 14:00 vertrokken we met de stoet vanuit Woensdrecht, richting gemeentehuis in Hoogerheide. Gelukkig was het net gestopt met regenen en werd het wederom een mooie dag! In Woensdrecht was het niet heel druk, gelukkig stond er in Hoogerheide iets meer volk.

Eenmaal in de Raadhuisstraat aangekomen werd er gestopt bij het snoekske, dat een vaste plek gaat krijgen op het nieuwe Raadhuisplein! Dit werd natuurlijk even gevierd. Ook had Hans de Waal nog een leuk spelleke waarbij onze top 4, met de handen op de rug vissticks uit het water moest happen. Dat viel niet mee natuurlijk en onze nar Pepino haalde zelfs een nat pak!

We gingen verder richting het gemeentehuis waar de boeren allemaal een emmer met “puzzelstukjes” kregen. In werkelijkheid zat er natuurlijk confetti in zodat onze wethouder dit keer geen confettidouche van boven kreeg maar van onder.

Hierna werden de Elluf Gebooije  weer uitgesproken door gwrootste boer Theodoor en werd de snoek weer opgehesen aan het gemeentehuis. Ook kreeg prins Fon weer de sleutel en het wapen van onze gemeente. Daarnaast won onze hoogheid, na het uitvoeren van een paar “zware en uitputtende” spellekes, een troffee voor de sportiefste snoek.

Een zeer geslaagde en sportieve intocht dus!

IMG_4236     IMG_4240 IMG-20150214-WA0016 IMG_4262IMG_4281IMG_4290IMG_4299

Boerenmaaltijd

Ondanks dat het vrijdag de 13e was, verliep de boerenmaaltijd erg soepeltjes. Het was een leuke avond die begon met een heerlijke maaltijd, boerenkool met worst gaat er altijd wel in natuurlijk!

Daarna volgde er een hylarisch praatje van Prins Fon 1 en grwootste boer Theodoor waarbij de lokale politiek op een leuke manier op de hak werd genomen. Onze burgermeester en wethouder Hans de Waal, die er de lol allemaal wel van in zagen, hadden zich dit jaar goed voorbereid en hadden hun weerwoord klaar.

Ook was er aandacht voor het afscheid van jeugdgrwootste boer Wouter, die de hele zaal dubbel liet liggen van het lachen met een kabaretwaardig praatje, plat dialect zoals alleen hij dat kan.

Ook kwam Merijn Klippel nog langs voor een leuk praatje, was er hoogwaardig bezoek van koningin Beatrix (nooit geweten dat zij zo’n grote vrouw was…) en lieten de lokale politici horen dat ze ook behoorlijk muzikaal ingesteld zijn.

IMG_4145 IMG_4162 IMG_4196